van GAMMEL TROPHY naar CAMEL TROPHY

Eigenlijk kon het niet uit blijven. In mijn tijd bij de 2CV club heette ons vriendengroepje al de GAMMEL TROPHY, omdat we altijd in de modder te vinden waren.
Met een paar extra voorzieningen kom je in het terrein met deze lichte voorwiel aangedreven gebakjes veel verder dan je misschien zou verwachten. Na verloop van tijd kwam er een seriesIIA bij. Ook een zelfdragend chassis en van die klepjes onder de raam.
Deze heb ik tot op het chassis gedemonteerd en terug op gebouwd. De SIIA bleek met zijn bladveren en trommelremmen iets te barbaars als gezinsauto dus toen kwam de 110 300Tdi.


Die weer kwijtgeraakt aan de afschaffing van het grijs kenteken. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, toen ik tegen een 110 V8 opknapper aanliep kon ik die niet laten staan. Tijdje mee gereden, erg duur in verbruik en vaste lasten, tijdje gestald.
Nu is ie bijna wegenbelasting vrij dus kan ie weer de weg op. Van kinds af aan was ik al fan van de CAMEL TROPHY, getuige alle artikelen, kledingstukken en camel snuisterijen die overal al in huis en op zolder rondslingerden. Met de Camel Trophy Enthusiasts om de hoek was de keuze snel gemaakt.


Een winter veel klussen in de weekenden en dan is ie al een heel eind in de richting. Gewoon aan de slag met de verfroller en materialen die je hebt liggen. Met weinig middelen slim iets maken, dat past de Trophy spirit wel denk ik.
Geen hoogwaardig restauratie project dit keer dus, maar afdoende voor de vrijetijds ritten.
En ook nog niet met alle authentieke details maar die kan ik nu beetje bij beetje gaan verzamelen / zelf maken. Er moet ook wat te hobbyen blijven!
Wel, als kersvers lid bestaat dit verhaal nu nog meer uit voorgeschiedenis dan uit CTE verhalen, daar komt hopelijk in de toekomst verandering in.
Updates volgen op deze site naarmate het project verder vordert. Wellicht tot ziens ergens!

Bart

     

Nu nog :
Landrover 110 RHD 3.5ltr V8 5 deurs dichte achter panelen, met civiele A-bar, protectors, G4 look roofrack

Op weg naar:

Replica 110V8 service vehicle +/- 1994, verlanglijstje: snorkel, lier, lierbumper, origineel roofrack, rolkooi, originele bullbar, pikhouweel, schep etc, zandplaten, high-jack en nog wat - misschien niet eens originele- underbody protection.