Defender van Thomas, ombouw naar Camel!  


Hoe het allemaal begonnen is? Dat is voor mij heel duidelijk. Het Land Rover virus heeft mij al heel snel besmet. Ik was nog maar een klein jochie op de basisschool toen het gebeurde, de school kreeg een nieuwe directeur, en nee die reed niet in een dikke bmw of audi. Hij reed een hele dikke 110 defender met roofrack. Ik was meteen verkocht. Zeker toen iemand besloot om zijn twingo open te rijten aan de voorbumper, en de defender alleen maar een klein krasje had. Maar er was meer. Er was ook nog iets op de televisie met de naam Camel trophy. En dat was de druppel. Ik ben sindsdien niet meer te genezen.
Ik weet nog goed, elke keer als we langs Berkel-Enschot reden zagen we die mooie gele auto's. Ze kwamen bekend voor maar, helaas heeft het lang geduurd voordat ik door had dat het camel trophy auto's waren. Ik was nog een beetje te jong.
Maar nu sinds een jaar of twee dan toch eindelijk mijn eigen Land Rover.

 

 

In het begin geen was er aspiratie om er een camel van te maken. Wel meteen vanaf het begin een vaste klant geworden bij de zaak, maar nog geen idee van de connectie met de trophy. Echter hoe langer en vaker ik er kwam, en hoe vaker ik die 110 en range rover voor de deur zag staan. En hoe meer het begon te kriebelen.

 


Nu dan toch de knoop doorgehakt. Mijn defender moet eraan geloven. Hij wordt omgebouwd tot een Camel Defender. Ik ben nu al een tijdje bezig geweest met alle spulletjes verzamelen. Ik heb bijna alles bij elkaar.

Dus de eerste fase kon beginnen: de demontage. Ik had in de tussen tijd al een hoop gedaan, rolkooi, nieuwe bekleding, voertuig uitrusting, lier, roofrack en nog hoop andere kleine dingen.

 

Maar nu moest alles weer compleet uit elkaar. In het begin alleen maar slecht weer gehad. Dit heb ik opgelost door een flinke party tent aan te schaffen. Eenmaal op gezet was de defender in 2 dagen volledig uit elkaar.

Weinig problemen gehad, alleen een paar verroeste schroeven die lastig deden. Verder niks. Ik hoop dat hij net zo makkelijk weer in elkaar te zetten is.

 

Toen kwam fase twee: Het repareren en prepareren van de panelen.
Sommige delen waren helaas niet meer te redden. Zoals de deuren. Vooral de achterdeur heeft het opgegeven. Gelukkig had ik al een nieuw type achterdeur gevonden op het trouwe internet.

    

 

Hij mocht mijn leerobject zijn voor het preparen en spuiten. Mijn conclusie, de juiste uitrusting en kennis is een must. De eerste resultaten zijn helaas terleurstellend. Een “orange peel” effect op de deur. Dat wordt schuren en nog een laag.

De rest van bouw komt zodra ik verder ben.

 
Wordt vervolgd ...