CTE 2009
Nieuwjaarsrit
Jansen klantendag


Nieuwjaarsrit 11 januari 2009

Na een kop koffie en natuurlijk de nieuwjaarswensen bij Bert thuis, hebben we een paar uur gereden in een besneeuwd landschap. Afgesloten met soep en een borrel bij een warm vuurtje. Hieronder een kleine impressie van weer een geslaagde dag!Ontvangst in de ochtend bij Bert, enkele leden waren vroeger gekomen en hadden tent al staan en enkele stookkorven opgestookt. Bij temperaturen fors beneden het vriespunt was dat zeker niet verkeerd. De kinderen genoten met volle teugen van het zeldzame pak sneeuw dat er lag!

 

Geen uitgezette rit deze keer, om het kwartier iemand anders voorop en kijken waar we uitkwamen. Arie beet het spits af.

 

Tot ieders verbazing reden we de file in! In het bos ligt een ven wat beschaatsbaar was. Blijkbaar wilden veel mensen hier een rondje gaan schaatsen nu het nog kon (dooi zou de volgende dag intreden). Rustig met het verkeer mee tot de volgende afslag. Hier bleek de sterk aflopende weg geheel ver-ijst te zijn. Arie reed op normale wegbanden en schoof gevaarlijk dicht naar een geparkeerde auto. Om schade te voorkomen hebben we Arie weer "op het rechte pad" gekregen met een lier van één van de opvolgende wagens (rechter foto). Binnen enkele minuten hadden we het overige verkeer achter ons gelaten en reden we door een prachtig wit landschap!

 

 

Hoewel we alleen op openbare wegen en paden geweest zijn, kwamen we toch enkele "vreemde" zaken tegen.

 

 

Erg leuk om weer eens in de sneeuw te rijden, dit leverde mooie plaatjes op!

Een gemene greppel, de voorgangers kwamen hier soms met moeite doorheen, iets te hoog gegrepen voor de Defender van Arie die niet op terreinbanden stond.

Zonder profiel op deze besneeuwde en bevroren ondergrond was er er wat graafwerk nodig en is het diepste punt van deze greppel wat ondieper gemaakt.

Zoals verderop in filmpje te zien was het daarna geen enkel probleem meer.

Één voor één kropen de wagens het bos uit, inmiddels waren we alweer meerderer uren onderweg. Tijd voor wat te eten dus.

 

Na een korte rit waren we terug bij Bert, waar snel het vuur opgestookt werd, terwijl de soep langzaam op temperatuur kwam.

   

De kenner ziet de Tilburgse fles Schrobbelèr al staan, onder het genot van een borrel, koffie en warme kop soep werd er nog wat nagebabbeld. Een geslaagde opening van een nieuw CTE jaar!

Tot slot nog enkele bewegende beelden.

 

Bert en familie, bedankt voor de gastvrijheid!