CTE 2003
Dialezing
 

Dialezing november 2003

De 110 waarmee Dick Haaksma samen met Age Krug in 1984 de Camel Trophy reed.
Gerard L. heeft contact weten te leggen met Dick Haaksma welke in de Camel Trophy 1984 heeft meegereden.
Dick is daarna nog vele jaren actief geweest in de CT organisatie en heeft samen met andere ex-rijders veel werk en tijd geinvesteerd in alles wat daar bij kwam kijken. Een echte CT man met veel ervaring dus.
Dick Haaksma werd bereid gevonden om bij ons een dialezing te verzorgen.
Als Dick bij ons aankomt is het nog vroeg op de avond en zijn er slechts een paar leden aanwezig. Als een poos later vrijwel iedereen aanwezig is en kennis heeft kunnen maken met deze CT man wordt Dick gevraagd om mee naar buiten te lopen om eens naar onze auto’s te kijken. Zo gezegd zo gedaan.
Helaas hebben we geen recente foto van Dick Haaksma, maar dit is ‘em.

Eenmaal buiten is deze praatgrage man plots erg stil. Vol bewondering kijkt hij naar een uitgebreide collectie Camel Trophy auto’s welke nog niet aanwezig waren toen hij arriveerde. Het zien van zoveel CT auto’s roept duidelijk herinneringen aan 1984 op. Licht geëmotioneerd loopt hij langs onze verzameling en steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

Het wordt hem duidelijk dat ons enthousiasme wel wat verder gaat dan zomaar interesse. Wij willen echt de Camel Trophy Spirit levend houden.

Als we hierna weer terug naar binnen gaan en we aan de dia-lezing gaan beginnen komt Dick pas echt goed los. Enthousiast en vol overgave vertelt hij het ene verhaal na het andere. Hoe anders de Camel Trophy in 1984 was in tegenstelling tot de latere Trophy’s, hoe ze zelf voor kleding en gereedschap moesten zorgen met maar een beperkt budget.
Hoe meer dia’s we zien hoe meer verhalen er boven komen. Hij heeft dan ook een dankbaar publiek. We hebben op deze avond dia’s gezien die in geen enkel boek over de Camel Trophy te vinden zijn. We hebben verhalen en ervaringen gehoord die ook nergens zijn opgetekend behalve in de hoofden van de mensen die er zelf bij waren. Dick Haaksma was erbij!

Dick Haaksma, bij deze nogmaals bedankt voor een geweldige avond. We willen je graag nog eens uitnodigen.