CTE 2007
CTOC weekend 3-4 februari
 

CTOC weekend 3-4 februari 2007

Op 3 februari had de CTOC (Camel Trophy Owners Club) een weekend in The Thaningthon Hotel van Iain Chapman. Waar ze ons CTE ook voor uit hadden genodigd. Pasquelino en Patrick zijn op zaterdag morgen om 9.00 uur vertrokken richting Duinkerken

voor de boot naar Engeland waar ze om 13.00 uur voor moesten inchecken. Na om 14.00 uur aan boord te zijn gegaan voer de Ferry uit de haven van Duinkerken richting Dover. 2 uurtjes later arriveerde de Ferry in de haven van Dover. Bij de Engelse Douane werd nog even gevraagd waar we naar toe gingen en hoelang en waar we verbleven. Na op deze vraag geantwoord te hebben konden we onze reis vervolgen richting Canterbury.

Toen we bij het Hotel aan kwamen rijden troffen we net Mark en Arie die al op donderdag richting Engeland waren vertrokken om nog wat dingen op te halen. We werden onthaald door Andrew en Sally van de CTOC. Die ons verder wegwijs maakten en er voor zorgden dat alle voertuigen uitgelijnd opgesteld werden.

Na ingecheckt te hebben in het hotel en de spullen op de familiekamer te hebben gelegd gingen we met zijn allen wat drinken in de bar van het hotel, waar we alle foto’s van verschillende Camel Trophy konden bewonderen.


Iain Chapman, voormalig Event Director Camel Trophy 1989-1996

We werden uitgenodigd om in een klein zaaltje plaats te nemen waar we eerst een kleine diapresentatie kregen van de CTOC van onlangs verkregen fotomateriaal van een fotograaf die jaren voor de CT mee is geweest. Hierna was en een Q & A ronde door Iain Chapman en Geert Blondeel (deelnemers CT 91 België). Toen dit was afgelopen was het de tijd om wat te eten, Jenny de vrouw van Iain had voor een lekker avondmaal gezorgd.

Toen iedereen vol zat konden we verder gaan met de Camel Trophy Quiz. De vragen werden gesteld door Iain en Geert en wij moesten de antwoorden aankruisen op het antwoordblad, het waren er 52 in totaal.

Na afloop van de Quiz trok Geert zich terug om alles na te gaan kijken en Iain vertelde dat ze de Quiz de dag van te voren nog hadden laten maken door een oud PR organisatielid die al enkele biertjes op had. De uitslag die hij behaalde was 35 vragen van de 52 goed.


Toen Geert terug was met de uitslagen van de Quiz, was het moment daar. Iedereen zat wel een beetje in spanning over hoe hij of zij de quiz had gemaakt. Iain begon met de tweede plaats, deze was behaald door David Hatherill met 33 vragen goed. Hij mocht de keuze maken uit een CT swiss army knife of een CT 92 luggage tag, hij koos voor de luggage tag. De derde plaats was voor Pasquelino van Rijn met 32 vragen goed, voor hem bleef het Swiss army knife over.

De eerste plaats werd behaald door Patrick Verhulst met 34 vragen goed. De eerste prijs was een Peli-case van Iain Chapman die hij tijdens diverse Camel Trophy’s heeft gebruikt.

Hierna was er nog een klein vervolg quizje voor als er een gelijke stand zou zijn. Dit hebben we nu met zijn allen gedaan. Dit waren routes van de CT, Iain wilde weten welke route en welk jaar. Van de 6 routes werden er 2 door Pasquelino geraden, 1 door Mark en 3 door Patrick. Zo is het maar weer duidelijk waar zich de meeste kennis van de Camel Trophy bevind, buiten de organisatie om dan.

Hierna gingen we met zijn allen nog wat drinken in de bar war nog een paar video’s van diverse prescouts werden vertoond. Rond de klok van 1 uur lagen we met zijn allen op een oor, want de volgende dag moesten we weer een eind terug naar huis rijden.


De volgende ochtend was er de keuze uit een stevig Engels ontbijt of een continentaal ontbijt. Na het ontbijt vertrokken de eerste Engelsen weer richting huis, we namen afscheid van ze en bedankten ze voor de uitnodiging voor het leuke en informatieve weekend.

Na nog een bakje koffie in de bar en afscheid te hebben genomen van Geert Blondeel en Iain Chapman vertrokken ook wij richting huis. Maar eerst naar Dover om een boot te halen.
Op de boot hebben we met zijn vieren nog even uitgebreid na zitten praten over het weekend.

 

 

Het was een zeer kort maar geslaagd weekend, een aanrader voor iedereen om een keer mee te gaan als de mogelijkheid zich weer voordoet.

Patrick Verhulst